Varför Slow juicer – och inte råsaftcentrifrug?
Slow Juicer har ett lägre varvtal än en råsaftcentrifug och man kan på ett effektivare sätt göra juice av råvaror som spenatblad och bär.
Juice från en Slow Juicer blir inte lika utsatt för luftens syre och det gör att den oxiderar långsammare, det vill säga att näringsämnen, färg och smak bevaras bättre. Restprodukten kan användas i bakning. Den består inte bara av fibrer utan ger också smak och färg till bröd.
Bäst i test: 3 bra Slow Juicer-maskiner
Har en funktion som heter MixControl som gör att du själv kan kontrollera hur mycket fruktkött du vill ha. 150 W. Läs mer och köp här.
Effektiv juicer med ett större rör där du kan mata ner hela frukter och grönsaker. Har ett ergonomiskt handtag som gör den lätt att flytta runt. 240 W. Läs mer och köp här.
Bra passform på delarna med markeringar som gör den lätt att sätta ihop. Anti dropp-propp och rengöringsborste medföljer. 150 W. Läs mer och köp här.
Så här funkar en slow juicer
Frukt- och grönsaksbitar läggs ner i ett matarrör där ingredienserna långsamt krossas och pressas, ungefär som om man hade pressat för hand. Juicen kommer ut ur ett rör och resterna i ett annat.
Vill man ha en mindre tjockflytande juice används den medföljande silen. Bäst av allt är att den är relativt tystgående; en inte helt oviktig detalj en tidig morgon.
Hur länge håller juicen i kylen?
Juicen kan förvaras i kylskåp två till tre dagar, men är bäst
om den dricks så snart om möjligt.